Predikant ds. Evelyn Noltus

Predikant

 
Foto: Manschot Grafimedia Zeist

ds. Evelyn Noltus is op 21 juni 2015 bevestigd als predikant voor de Johanneskerk. Zij werkt in deeltijd voor 50%.

Graag stel ik mij even kort aan u voor.
Ik ben Evelyn Noltus en heb met mijn komst naar Leersum de overstap gemaakt van het categoriale werk naar de gemeente: Ik was lang geestelijk verzorger in de verpleeghuis- en ouderenzorg. Daarvoor werkte ik in de gemeente in Hengelo Gld. (van 1994-2000)
Op dit moment in mijn leven wil ik graag weer midden in de kerk werken. Het met elkaar nadenken over de relevantie van het Evangelie midden in ons dorp en midden in de samenleving van nu, boeit me en daagt me uit. Vanuit mijn werk als geestelijk verzorger heb ik geleerd om ver over de eigen grenzen heen te kijken en als het ware vele talen te spreken.
Ik houd van de Psalmen, van het verhaal uit Marcus over de storm op het meer, van pittig uitdagende profetenteksten. Ik houd van de troost uit de Bijbel maar ook van de confrontatie die de teksten ons bieden. Steeds meer ontdek ik ook zelf hoe relevant de woorden uit de Bijbel zijn voor ons leven van alledag.
In mijn vrije tijd speel ik toneel, zing ik graag, oa. bij het Vocaal Theologen Ensemble, ik wandel veel, ben verzot op onze Waddenkust en -eilanden. Een paar jaar geleden ben ik naar Iona geweest. Het is een droom om daar nog eens naar terug te keren, wie weet met een groep gemeenteleden? Ik ben in mijn geloof geïnspireerd door de keltische, aardse, manier van geloven. Hoe God spreekt in ons leven van alledag, in de dagelijkse dingen en zorgen en blijdschap - dat raakt me telkens weer.
Mijn gezin bestaat uit mijn echtgenoot Jacques, met wie ik al ruim dertig jaar ben getrouwd, drie kinderen die alle drie al uit huis wonen, en hun partners, en een kleindochter. Jacques en ik wonen in Zeist en ik reis dus heen en weer tussen Leersum en Zeist.
contact: e.noltus@pknleersum.nl
twitter:@evelynnoltus 
blog: evelynnoltus.wordpress.com
Iona Abbey
terug