Ontmoeten & Verdiepen

Door ontmoeting, gesprek en bezinning willen wij met elkaar nadenken over actuele geloofs- en samenlevingsvragen. De activiteiten variëren van meditatie, thema-avonden, workshops tot wandelingen en opruimacties. Wij hopen hiermee mensen te inspireren, gedachten met elkaar te kunnen delen.

Kom, Kijk, Lees……. En neem mee.

Door de commissie Ontmoeten&Verdiepen werd op zondag 18 juli 2021 het Inspiratiehuisje in de tuin van de Johanneskerk onthuld. Het huisje is gemaakt door twee gemeenteleden. In het kastje ligt niet alleen de wekelijkse nieuwsbrief, maar ook kan er een inspirerende tekst of een mooie afbeelding in liggen. De commissie Ontmoeten&Verdiepen stelt jaarlijks een programma samen met verschillende soorten activiteiten voor belangstellenden binnen en buiten de Johanneskerkgemeente. Ook dit programmaboekje ligt in het Inspiratiehuisje te wachten om meegenomen te worden door de voorbijganger.


Jaarprogramma 2023-2024: "Ga mee!"

Op de voorkant van dit programmaboekje staat een afbeelding van het groene voetgangerslicht, het Duitse Ampelmannetje (der Geher). Het groene licht zegt 'Je mag' en nodigt ons uit om mee te gaan in het nieuwe seizoen. Gezien het geva- rieerde aanbod kunnen er verschillende keuzes worden gemaakt in dat meegaan: meedoen, meedenken, meebidden, meezingen, meepraten, meelezen, meeluis- teren, meebeleven en meewandelen. 'Verdiepen en ontmoeten' kan immers op zoveel verschillende manieren. De commissie hoopt dan ook van harte dat u in het komende seizoen opnieuw met ons 'op weg' gaat en dat u zich op verschillen- de manieren laat inspireren.

Aan het samenstellen van het programma hebben meegewerkt ds. Evelyn Noltus, Epko Smit, Teun Monster en Hilje Logtenberg van der Grient vanuit de Johanneskerk, Ans Middelplaats en Nelleke Spiljard vanuit de St. Andries Geloofsgemeenschap, leden van de kerngroep Ontmoeten#Verdiepen Doorn en ds. Sophie van den Berg uit Doorn en ds. Marièˆlle Jochemsen vanuit Maarn/Maarsbergen.
De programmaboekjes zijn rondgebracht.
Wilt u iemand anders een boekje geven? Er liggen altijd enkele exemplaren in het Inspiratiehuisje bij de Johanneskerk om mee te nemen.
Het boekje is ook op de website geplaatst. Ook is er een handig jaaroverzicht waarin u in één oogopslag alle activiteiten kunt zien.
 
terug

Agenda

Gluren op de Heuvelrug

zo 23 jun 2024 om 13:00

Volg de Johanneskerk

     Kerkdiensten en Liturgie


Huur Johanneskerk

Het interieur van de Johanneskerk is gerenoveerd. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Privacyverklaring


Ga naar