Na Pasen

toto: Johan Doornenbal


De veertigdagentijd en de paasviering liggen vlak achter ons. 
Maar wat is er achter en voor de schermen in de veertigdagen voor Pasen en m.n. in de Stille Week en op Pasen door talloze gemeenteleden hard gewerkt om dit alles in woord en beeld, met symboliek en met tastbare paasbakjes en bloemen goed te laten verlopen, zodat er echt sprake was van herdenken en vieren! 
Ik ben onder de indruk van wat er allemaal is gedaan en gebeurd, waarbij alles in de viering op paaszondag voor mij bij elkaar kwam, voor jong en oud(er).

In de prachtige bloemschikking rond het kruis op paaszondag in de kerk kwam ook een levende, levendige en veelkleurige gemeente aan het licht en dat is op zich al een hoopvol symbool en teken.


foto: Lennart Heuvelman

Zondag 7 april is het ‘beloken Pasen’, de luiken op Pasen gaan weer dicht. Beloken staat tegenover ontluiken. Maar daarmee is het verhaal van Pasen en de boodschap daarvan niet gesloten. Het verhaal van de Levende en de hoop gaat door, waar wij het woorden, handen en voeten geven. De zondag van ‘beloken Pasen’ wordt ook wel en niet voor niets ‘barmhartigheidszondag’ genoemd. Ik wil afsluiten met een gebed, van de hand van collega ds. Karin van den Broeke. 
ds. Lennart Heuvelman 

 
terug

Agenda

Feest van de Geest

do 09 mei 2024 om 13:00

Moderne Herders

di 14 mei 2024 om 20:00

Volg de Johanneskerk

     Kerkdiensten en Liturgie


Huur Johanneskerk

Het interieur van de Johanneskerk is gerenoveerd. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Privacyverklaring


Ga naar