ds. Evelyn Noltus

Ds. Evelyn Noltus werkt sinds juni 2015 als predikant in de Johanneskerk, met een 50% aanstelling.
Zij maakte met haar komst naar Leersum de overstap van het categoriale werk naar de gemeente: van 2001 tot 2015 was ze geestelijk verzorger in de verpleeghuis- en ouderenzorg. Daarvoor werkte zij als gemeentepredikant van 1994-2000 in de protestantse (toen nog: hervormde) gemeente in Hengelo Gld. 
Evelyn vertelt: “Vanuit mijn werk als geestelijk verzorger heb ik geleerd om over de eigen grenzen heen te kijken en als het ware vele talen te spreken.” Het met elkaar nadenken over de relevantie van het Evangelie midden in de samenleving van nu, boeit haar en daagt haar uit. Ze maakt graag gebruik van kunst, literatuur en poëzie bij de vertolking van de Bijbelteksten.


Evelyn houdt van de Psalmen, van het verhaal uit Marcus over de storm op het meer, van pittig uitdagende profetenteksten die ons een spiegel voorhouden over rechtvaardigheid, goed en kwaad, vrede en andere actuele thema’s.
“Een paar jaar geleden ben ik naar de oecumenische gemeenschap op Iona geweest. Het is een droom om daar nog eens naar terug te keren, wie weet met een groep gemeenteleden? Ik ben in mijn geloof geïnspireerd door de Keltische, aardse, manier van geloven. Hoe God spreekt in ons leven van alledag, in de dagelijkse dingen en zorgen en blijdschap. De Amerikaanse theoloog Frederick Buechner schrijft daar ook prachtig over.”


In haar vrije tijd speelt Evelyn Noltus amateurtoneel, schrijft en zingt zij graag, ze houdt van wandelen en is verzot op Schotland, de Waddenkust en -eilanden. 
“Mijn gezin bestaat uit mijn echtgenoot Jacques, met wie ik sinds 1983 ben getrouwd, drie kinderen die alle drie uit huis wonen en hun partners, en twee kleinkinderen. Jacques en ik wonen in Zeist en ik reis dus heen en weer tussen Leersum en Zeist.

contact: predikantjohanneskerk@pknleersum.nl

 
terug