Monteverdi Kamerkoor Utrecht in de Johanneskerk


Zaterdagavond 13 april heeft het Monteverdi kamerkoor een voorjaarsconcert gegeven in de Johanneskerk. 
Een bijzonder moment voor de kerk; het was de eerste keer na de verbouwing, dat er in de vernieuwde kerkzaal een concert werd georganiseerd. De kerkzaal is nieuw ingericht dankzij het legaat van musicus Hans Zomer. Er is een concert vleugel aangeschaft. Heel mooi dat de vernieuwde zaal nu met een concert is ingewijd.
Het Monteverdi kamerkoor komt uit Utrecht en zingt met name oude muziek. Het koor treedt regelmatig op in concertseries in heel Nederland. Het koor staat onder leiding van Elske te Lindert. 
Het concert  heette ‘My Spirit sang all day’. Het programma bestond uit liederen of gedichten op muziek van Monteverdi, Finzi en na de pauze van Edward Elgar. Thema was het voorjaar, de natuur, zingen over vrolijkheid, over het leven. 
Het was een prachtige uitvoering. De stemmen van het koor, veelal ‘a capella’, vormden samen een warme koorklank, goed in balans, die de ruimte vulden met mooie muziek. 
Er waren piano-intermezzi van Viviane en Melisande van Mel Bonis, uitgevoerd door pianiste Heleen Vegter. Prachtige pianomuziek. 
Zowel het koor als het publiek waren zeer tevreden over het concert, de akoestiek van de zaal, de mooie klanken van de vleugel en de fijne sfeer. De reactie van de dirigent:  ‘Mede door de goede akoestiek vormden de stemmen samen een mooie koorklank’.
Smaakt naar meer….
Tekst en foto: Johan Doornenbal

terug

Agenda

Gluren bij de Buren

zo 23 jun 2024 om 13:00

Volg de Johanneskerk

     Kerkdiensten en Liturgie


Huur Johanneskerk

Het interieur van de Johanneskerk is gerenoveerd. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Privacyverklaring


Ga naar