Afscheid ds. Evelyn Noltus

Op 27 en 28 januari heeft ds. Evelyn Noltus afscheid genomen van de Johanneskerkgemeente. Ter gelegenheid hiervan werd op zaterdagmiddag 27 januari voor haar een liedmiddag georganiseerd.
Het thema van deze middag was "Het liefste lied van overzee". Dit thema verwijst naar de liedbundels waarin ds. Sytze de Vries vertalingen en nieuwe teksten bij Engelse hymnes heeft gemaakt.
De liedmiddag stond onder de muzikale leiding van Jandirk Pronk, cantor van de Johanneskerkdcantorij.
Sytze de Vries was aanwezig om bij zijn teksten toelichting te geven. 
De vele aanwezigen zongen met enthousiasme de liederen van overzee.

  
De middag werd afgesloten met een vesperviering waarin ds. Sytze de Vries voorging.Op zondagmorgen 28 januari ging ds. Evelyn Noltus voor in de afscheidsviering waaraan de Johanneskerkcantorij haar medewering verleende.


Ds. Lennart Heuvelman sprak de tekst uit het dienstboek van de Protestantse Kerk uit waarmee ds. Noltus officieel afscheid nam van de Johanneskerkgemeente.Na afloop van de viering werd Evelyn toegesproken door Hans Breunese, voorzitter van de kerkenraad ten tijde van haar intrede, en Arend Altena de huidige voorzitter.De kinderen van de kindernevendienst gaven een blokken toren met hun namen waarmee ook met de kleinkinderen gebouwd kan worden.Namens de gemeente boden Ineke Breunese en Marjon Doornenbal een herinneringsboek aan met daarin persoonlijke bijdragen van de gemeenteleden. Hilje Logtenberg overhandigde een foto van de jacobsladder, karakteristiek voor de Johanneskerk, en een bijdrage voor de aanschaf van een fototoestel.

  
Na het dankwoord van Evelyn was er gelegenheid om onder het genot van huisgebakken lekkernijen persoonlijk afscheid van haar te nemen.

foto's: Wim Keetbaas

 
terug

Agenda

Gluren op de Heuvelrug

zo 23 jun 2024 om 13:00

Volg de Johanneskerk

     Kerkdiensten en Liturgie


Huur Johanneskerk

Het interieur van de Johanneskerk is gerenoveerd. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Privacyverklaring


Ga naar