Zomer in de Johanneshof

Het is volop zomer, er valt nu veel te genieten in de hof. Maak snel een rondgang en gebruik dit gidsje bij uw ontdekkingstocht.
 

Foto van de Johanneskerk: de naam nog versierd met vlaggetjes van de opening van de tuin. Een vrolijk gezicht. Op de voorgrond bloeiende klaprozen, kamille, biggekruid (geel) en duifkruid (lichtpaars/lila). Tegen de muur stokrozen. De ‘roos van Dien’ heeft nog even rust na de uitbundige eerste bloei. Er zijn al weer knoppen te zien voor een, wat meer bescheiden, tweede bloei.
 

Bij de vaste planten in de voortuin is een zonnebloem te zien. Een spontane verschijning, ‘dwaalgast’, welkom in de Hof.
 

Na de regenbui van 26 juli stond er weer water in de wadi. Goed voor de droge ondergrond waar het water in weg kan zakken.
 
 

Aan de zijkant van de kerk staat bij het fietsenhok de Agastache volop te bloeien. Ook bekend als dropplant. Wrijf maar eens over een blad en u ruikt anijs/drop.
 

Voor de Taxushaag  van de buren is een ‘wolk’ Verbena’s te zien. Planten op een lange dunne stengel met boven op een paars schermpje. Een luchtige, paarse wolk, geliefd bij vlinders en insecten. De Nederlandse naam IJzerhard vind ik ongepast voor deze sierlijke, fragiele plant.  

In het fotoboek vindt u een uitgebreid beeldverslag van de zomer in de hof.

Tot slot nog een waarneming in de Hof. Vanmorgen (woensdag 27 juli,) waren er twee puttertjes (distelvinken) te zien in de tuin. Ze deden zich te goed aan de zaden van uitgebloeide bloemen. 


Ward Logtenberg, lid tuincommissie
Hans Neecke, fotograaf van de Johanneshof

 
terug

Volg de Johanneskerk

     Kerkdiensten en Liturgie


Johanneskerk en coronaregels


Privacyverklaring


Links