Op Adem

Informatie over het programma:


13 mei    De poppenspeler van Warschau
De poppenspeler van Warschau is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos. Deze muzikale vertelvoorstelling (leeftijd 10+) duurt ca. 70 minuten en is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman.
De voorstelling  wordt gehouden in de Maartenskerk Doorn, aanvang 20.00 uur. Kaarten €10,- aan de zaal of via www.protestantsegemeentedoorn.nl

19 mei   God als tuinier - Webinar GroeneKerken: 
Binnen GroeneKerken zetten mensen zich van harte in voor duurzaamheid. Bij hen zit de liefde voor de schepping zo in het DNA, dat ze die inzet vanzelfsprekend vinden. Maar er zijn ook christenen die zoiets hebben van: ‘Wij kunnen de aarde niet redden. En ik wil me niet schuldig voelen vanwege mijn levensstijl’. Jezelf schuldig voelen is inderdaad niet prettig. Maar handelen uit liefde: dat is iets anders. Wat lezen we in de Bijbel over hoe God de aarde, bomen en planten liefheeft en ons hierin een taak en verantwoordelijkheid geeft? Wat betekent dit praktisch: de schepping liefhebben? Hoe verbind je geloof, gevoel en doen? Met Robert Doornenbal, predikant in Houten, en Gerard Top die een biologische boerderij runt in Zwartebroek.

Dit webinar wordt gehouden op donderdag 19 mei via Zoom van 20.00-21.30 uur. Aanmelden via het aanmeldformulier op 
https://www.groenekerken.nl/webinars-2/

23 mei   Choral Evensong muzikale lezing door Hanna Rijken
Door pech onderweg is de muzikale lezing op 29 maart niet doorgegaan. De Choral Evensong op 3 april werd door corona besmettingen van de koorleden ook geannuleerd. Gelukkig is er een herkansing. Op maandag 23 mei zal Hanna Rijken ter voorbereiding van de Choral Evensong in Doorn op 30 mei, de muzikale lezing verzorgen in de Johanneskerk. Aanvang 20.00 uur. Entree €5,- p.p.

30 mei  Choral Evensong Maartenskerk Doorn

Aanvangstijdstip wordt nog bekend gemaakt.
 

terug

Agenda

Inloopochtend

di 05 jul 2022 om 10:30

Zomergasten in de Schermerij

di 12 jul 2022 om 10:30

Ons Eetcafe

wo 20 jul 2022 om 18:00

Ons Eetcafe

wo 17 aug 2022 om 18:00

Johanneskerk en coronaregels

Coronaregels in de Johanneskerk.
 

Volg de Johanneskerk

     Liturgie


Links


Privacyverklaring

Voor de Protestantse Kerk in Nederland en haar gemeenten is privacy en een veilige omgeving van groot belang.