Elvis-kerkdienst in de Johanneskerk

Op zondag 30 juli om 10.00 uur  zal er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden in de Johanneskerk in Leersum. In augustus zal het 46 jaar geleden zijn dat Elvis Presley overleed. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards, Bob Dylan en Bruce Springsteen te inspireren. Elvis' carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar 50 jaar geleden, in 1968, maakt hij een come back. 

Dominee Fred Omvlee is in het dagelijks leven geestelijk verzorger bij de marine en Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf enkele nummers zingt. 'Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977’.  Elvis zei geregeld: 'Er is maar één King en dat is Jezus Christus'. Elvis overleed op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Maar mijn boodschap is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. In de Elvis-kerkdienst horen we het levens-verhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook 'gewoon' een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing en gebed'. 

De Elvis-kerkdienst wordt gehouden in de Johanneskerk, adres Lomboklaan 9, 3956DE Leersum, aanvang 10.00 uur  Kom in stijl!

terug

Agenda

Theatervoorstelling "In Gods naam" met Bastiaan Ragas

vr 27 okt 2023 om 20:00

Volg de Johanneskerk

     Kerkdiensten en Liturgie


Huur Johanneskerk

Het interieur van de Johanneskerk is gerenoveerd. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Privacyverklaring


Links